skip to Main Content

Een goede offerteaanvraag, start met een deskundig opgesteld Programma van Eisen (PvE). Uw wensen en energiebesparende maatregelen worden vertaald in de taal van de aannemer en installateur. Hoe duidelijker de vraagspecificatie is omschreven hoe beter de derde partij een offerte kan opstellen. Wie draagt de beste oplossing aan?

Voorheen was de tendens om het Programma van Eisen zo specifiek mogelijk te maken, zonder ruimte voor eigen interpretatie en lag de focus tijdens de offerteboordeling alleen op het vergelijken van de prijs. Tegenwoordig gaat het ‘nieuwe aanbesteden’ juist uit van samenwerking en innovatie. Met andere woorden: het Programma van Eisen is duidelijk en biedt tevens ruimte bij de derde partij om zelf goede oplossingen aan te dragen.

Enerdeco heeft reeds bij diverse projecten ervaring opgedaan met het “nieuwe aanbesteden”. Het zorgt voor het uitdagen van ketenpartners en leidt tot meer creativiteit en meer innovaties. Vervolgens wordt een echte samenwerking van de bouwpartners bij de uitvoering vereist. Bij het nieuwe aanbesteden wordt dus niet langer uitgegaan van de laagste prijs maar van het beste aanbod.

Back To Top